Lakrids

Lakridskys

Jeg elsker alle typer lakrids. Sød lakrids. Salmiaklakrids. Chililakrids. Saltlakrids.

Lakridshistorie fra Brasilien

Første gang jeg skulle rejse til Brasilien, skulle jeg være væk i 2,5 måned. Jeg vidste godt, at jeg ikke kunne købe lakrids i Brasilien, så jeg tog nogle poser Super Piratos med. Jeg vidste, at de kunne holde i lidt længere tid. En dag kom vi til at snakke om lakrids, og jeg klippede en Super Piratos i 4 stykker, så mine brasilianske venner kunne smage. De lignede nogle, der var ved at dø. De kunne ikke forstå, at jeg kunne lide lakrids. Det var virkelig morsomt. Jeg kan huske, at jeg var glad for, at jeg ikke havde givet dem en hel Super Piratos hver.

Lakrids på Bornholm

I 2008 var jeg på sommerferie på Bornholm. Jeg havde ikke været der siden lejrskolen i 7. klasse. Jeg havde nogle gode minder og glædede mig til en uges ophold. Vejret var fantastisk. Vi kørte øen rundt på kryds og tværs og så glaspusteri, spiste karameller og LAKRIDS. Vi kom helt tilfældigt forbi en, der lavede lakrids i Svaneke. Det smagte bare godt. Der var passion og en god smag af lakrids i hvert stykke. Jeg har fuldt lakridseventyret lige siden. Det er selvfølgelig Lakrids by Johan Bülow, jeg snakker om. Hvis du skulle være i tvivl.

Jeg bruger lakrids, lakridsgranulat, lakridspulver og lakridssalt i brød, kager og desserter. Jeg er også begyndt at bruge lakrids i forretter og hovedretter. Jeg har for mange år siden købt lakridsost i Føtex, men jeg var vist den eneste, der købte den…

Lakridsis

Favoritopskrift

Jeg har selvfølgelig en favoritopskrift, som jeg er specielt stolt af. Det er min opskrift på havregrynskugler. Almindelige havregrynskugler har aldrig sagt mig noget. Har du det på samme måde, kunne du prøve at lave mine. De er vanedannende og vildt populære.

Favoritlakridser
Jeg har efterhånden smagt en masse forskellig lakrids og andre spiselige produkter med lakrids. Jeg har selvfølgelig mine egne storfavoritter.

En glad lakridselsker
Jeg kan ikke forestille mig et liv uden lakrids. Jeg kan ikke leve uden lakrids. Det ville i hvert fald blive både hårdt og trist.

Scroll to Top